Whiskey och grappa

Varför prova bara en sorts dryck? Att bredda sig till flera drycker men ställa två mot varandra kan vara värt att pröva. Två maltwhiskeys och två grappor stod på programmet denna gången. 

Grappan Julia införskaffades på ett Italiensk café i Glasgow. Den uppvisade en härlig doftblandning av mandel, honung, blommor och hö. Smaken stod inte långt efter med tydliga grappa karaktäristika och en underbar mandelton. En fantastisk grappa med underbar dynamik i smak och doft. 

imag0548.jpg

 

Som andra grappa provade vi en Muscat baserad grappa. Den saknade många av de klassiska grappa karaktäristika som höighet och finkel. Som grappa är detta en besvikelse men en fantastisk god likör! Honung och blommor dominerar i smak och doft. Sannolikt är detta en grappa baserad på vin och är mycket lite besläktad med den klassiska grappan gjord på restprodukter. Omdömet påverkas kraftigt av förväntningar och det är en härlig dryck men knappast grappalik. 

imag0552.jpg 

Ardbeg Corryvreckan var en angenäm upplevelse med mycket sting i. 57% alkoholhalt skapar en spritighet men som balanseras väl av rökigheten och torven. Det är en rak och tydlig whiskey utan mjuka toner som ibland uppkommer av för långa lagringstider på fat. En härlig whiskey i vanlig Ardbeg klass. 

imag0550.jpg

Big Peat! Bilden säger allt. Denna whiskeyn kan man köpa bara för den härliga ettiketten! En riktig rökbomb. För de som älskar denna typ av whiskey är det klockrent val. Rök utan krusiduller och tjafs. Ni som mer uppskattar toner av ljung och honung i er whiskey bör nog tänka två gånger. 

imag0549.jpg

30 Dec 2012

Välkommen

Välkommen till grappavin.n.nu. 

Facebook

Länkar

imag0133.jpg

Nyhetsbrev (inte aktivt än) 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)